Menyer

Vi gillar mat och vi fullkomligt älskar kalasmat.

En del vill ha färdiga menyer, andra har drömt om sina favoritmaträtter i flera år. Hur som haver, är vi nästan aldrig omöjliga. Säg vad ni vill äta, så fixar vi det!

För varje meny beräknar vi totalt 250 gram kolhydrater (potatis, rotfrukter, matvete, pasta etc) samt 180 gram kött, kyckling eller fisk (i de vegetariska och veganska menyerna ersatt utav vegetabisliska alternativ). Därtill tillkommer såser, röror, sallader, inläggningar, bröd mm. Det går bra att komponera sin egen meny, antingen utifrån dessa eller med helt egna förslag. Det är väldigt viktigt att eventuella matallergier anmäls i förväg. Vi lagar maten från grunden i vårt restaurangkök, arbetar enbart med svenskt kött och anpassar våra menyer efter säsong. Menyerna och priserna är giltiga till och med 2020-12-31.

Så gott som samtliga menyer går bra att beställa som catering, ibland med vissa justeringar. Kontakta oss så kikar vi på det!

Menyer

Snittar
35 kr/typ av snitt
Vi beräknar två stycken snittar per person av varje sort. Har ni valt två sorters snittar blir det således fyra stycken snittar per person. 

  • Crostini med brieost & pesto på soltorkade tomater
  • Tunnbrödsrulle med kallrökt lax & pepparotskräm
  • Små krustader med kräm av getost & blåbär
  • Laxröra på kanapé
  • Små krustader med röra på rökt skinka & prästost
  • Baconlindade dadlar
  • Bruschetta med rostbiff & picklad rödlök
  • Ostboll med valfri kryddning, tex nötter eller örter
  • Krispiga baconkex med olivkräm

Tilltugg
50 kr/tilltugg
Kan kombineras med andra tilltugg och/eller snittar.

  • Salta snacks 
  • Fruktfat med säsongens frukt & bär (vi beräknar totalt 150 gram per person).
  • Tre sorters småkakor

Förrätter
80 kr/person
planka: 95 kr/person, en planka delas på sex personer

  • Räkcocktail med hembakt grissini
  • Toast Skagen med västerbottenost, citron och dill
  • Grön ärtröra på bruschetta
  • Toast med svampröra
  • Kall gurksoppa med mynta
  • Kall jordgubbsgazpacho
  • Charkplanka med fyra sorters chark, picklad rödlök, saltgurka och hårdbröd
  • Ostplanka med fyra sorters ostar, två marmelader och salta kex
  • Ost- och charkplanka med två sorters ostar, två sorters chark, picklad rödlök, marmelad och hårdbröd

(Vi arbetar i första hand med svenska ostar och charkprodukter)

Sommarspecial 2020
365 kr/person (enbart varmrätt 280 kr/person)

  • Krämig Madickenpotatissallad
  • Knaprig filodegspaj med mangold, ädelost och salladslök
  • Len & go tzatziki med gurka eller zucchini
  • Dubbelmarinerad fläskytterfilé med citron, rosmarin och vitlök
  • Krispig grönsallad med knaperstekt bacon, färska frukter/bär och hyvlad parmesan
  • Frisk rabarberdressing
  • Knaprigt fröknäcke
  • Gott & grönt mangoldbröd
  • Vispat gräslökssmör
  • Riviga gazpachoshots
  • Somrig jordgubbsbakelse (dessert)

Ann-Charlottes italienska
300 kr/person

  • Krämig citronpasta
  • Potatissallad med kapris och örtvinägrett
  • Citronmarinerad kycklingfilé
  • Örtmarinerad ytterfilé i tunna skivor
  • Tunt skivad salami
  • Grönsallad med blandade oliver
  • Tomatsallad med rödlök och syrlig balsamvinäger
  • Marinerade champinjoner
  • Foccacia med rödlök & soltorkade tomater
  • Tapenade på gröna oliver
  • Smörfräst grönt med hyvlad parmesan
  • Ostbricka med brie, blåmögelost & svensk prästost
  • Smör, salt & olja

Emmas vilt
350 kr/person

  • Timjanrostad klyftpotatis eller
  • chilimarinerade potatisklyftor eller
  • ljummen potatissallad eller
  • potatisgratäng
  • Rotfrukter i ugn
  • Tjälknöl på älg serverad med smörfräst svamp
  • Syltade körsbärstomater med timjan
  • Mustig rödvinssås
  • Picklad blomkål
  • Picklad rödlök
  • Lingonchutney
  • Sallad på säsongens gröna
  • Salladsdressing efter säsong
  • Hembakat frukt- och nötbröd
  • Smör, salt & olja

Christinas jubileum
375 kr/person

  • Timjanrostad klyftpotatis eller
  • potatisgratäng
  • Oxfilé
  • Mustig rödvinssky
  • Hemmagjort örtsmör
  • Krispig sallad på säsongens gröna eller
  • varma herrgårdsgrönsaker
  • Salladsdressing efter säsong
  • Hembakat bröd
  • Salt & olja

Klaras vegetariska
300 kr/person

  • Västerbottenostpaj
  • Filodegspaj med säsongens gröna
  • Ljummen potatissallad med kapris
  • Smörsvängda brytbönor med parmesanflarn
  • Tzatziki med morot
  • Krispig grönsallad
  • Färgglad bönsallad med sting
  • Goda ostar med gott sällskap
  • Säsongens färska frukter & bär
  • Hembakat bröd och fröknäcke
  • Färskost med örter från köksträdgården
  • Hemmagjord tapenade med gröna oliver
  • Smör, salt & olja

(Menyn är fri från animaliskt protein men innehåller mejeriprodukter och ägg)

Kajsas klassiska grill
300 kr/person

  • Timjanrostad klyftpotatis eller
  • chilimarinerade potatisklyftor eller
  • ljummen potatissallad eller
  • krämig potatisgratäng
  • Ugnsgrillad hel karré
  • Ugnsgrillad kycklingfilé
  • Vitlökssås med youghurtbas
  • Sötstark salsa
  • Krispig grönsallad
  • Salladsdressing efter säsong
  • Hembakat bröd
  • Smör, salt & olja

Maries fräscha fisk
350 kr/person

  • Krämig Madickenpotatissallad
  • Rökiga laxkuber
  • Potatiskaka i bit, serveras rumstempererad
  • Kall räkpaj med färskost & dill
  • Vårgrön pepparrotssås
  • Citronaioli
  • Prästostpaj
  • Makrillröra
  • Örtiga laxbollar
  • Sallad på säsongens gröna
  • Salladsdressing
  • Hembakat bröd
  • Smör, salt & olja

Emelies höst
300 kr/person

  • Timjanrostad klyftpotatis eller
  • krämig potatisgratäng
  • Porterstek på nöt
  • Portersås
  • Smakrik svampsås
  • Picklad rödlök
  • Picklad rotselleri
  • Gelé efter säsong
  • Sallad på säsongens gröna eller
  • varma herrgårdsgrönsaker
  • Salladressing efter säsong

Sissels veganska
300 kr/person

  • Matvetetaboulleh
  • Ljummen potatissallad med kapris & örtvinägrett
  • Ugnsrostad pumpa med vitlök och hasselnötter
  • Aubergineröra
  • Vit böncremé
  • Picklad fänkål
  • Sallad på säsongens gröna
  • Salladsdressing
  • Hembakat foccacia toppad efter säsong
  • Salt & olja

(Menyn är helt fri från animaliska produkter)

Helenas färgstarka grill
350 kr/person

  • Vitlöksrostad potatis med örtolja & parmesan
  • Ugnsrostade rotfrukter med fetaost & rosmarin
  • Ugnsgrillad ytterfilé med lime- och honungsglace
  • Ugnsgrillad kycklingfilé med sesam- och sweet chiliglace, serveras rumstempererad
  • Mangosalsa med tomat & avokado
  • Tzatziki med morot
  • Grönsallad med mozzarella & vattenmelon
  • Salladsdressing efter säsong
  • Hembakat bröd
  • Smör, salt & olja

Desserter
65 kr/person
Ostkaka och ostbricka 85 kr/person

  • Fyllig kladdkaka gjord på riven rödbeta, mjukvispad grädde
  • Fransk chokladtårta, mjukvispad grädde
  • Äppelpaj med knäckigt täcke, vmjukvispad punschgrädde
  • Jordgubbspaj med smul, vispad vaniljgrädde
  • Pavlova med lemoncurd, vispad grädde och färska bär
  • Fruktsallad på ananas, melon och kokos, vaniljkvarg
  • Rawbakelse med fröbotten, rårörda hallon
  • Småländsk ostkaka, mjukvispad grädde & valfri sylt
  • Ostbricka med tre ostar, två marmelader, kex & vindruvor

Som alternativ till dessert kan man istället välja att ha en pralin till kaffet. Dessa beställer vi utav en lokal pralintillverkare. Cirkapris 40 kr/person för kaffe och pralin, beroende på val av pralin. 

Snacks och nattamat

Snacks ställs ut på ståborden i samband med att baren öppnar. Nattamat serveras ca kl 00-01, beroende på vad som har bestämts i förväg. Snacks och nattamat kan bokas till ett lägre antal personer än tex varmrätten, om man vet med sig att flera gäster kommer att ha avvikit då dessa serveras. 

Snacks
50 kr/typ av snack, de går att kombinera

  • Salta snacks 
  • Söta snacks (blandat godis efter önskemål, 100 gram per person)
  • Fruktfat med säsongens frukt & bär (vi beräknar totalt 150 gram per person).

Nattamat
30 kr/person

  • Bullens varmkorv med bröd, ketchup och senap 
  • En burk Bullens, ca 40 korvar + bröd och tillbehör, 500 kr
  • Två burkar Bullens, ca 80 korvar + bröd och tillbehör, 800 kr
  • Tre burkar Bullens, ca 120 korvar + bröd och tillbehör, 1 100 kr
  • Hemmagjord smördegspizza med färskost, spenat och picklad rödlök