Korv, ostkaka mm

Korvar, ostkakor, inlagda grönsaker och en hel del annat mumsigt...

Förutom köttlådor och äppelmust har vi en hel del annat på vår repertoar, vad vi har hemma just för stunden varierar med årstiderna och vad vi själva är sugna på! Det kan till exempel vara:

  • Olika sorters korvar tillverkade av kött från våra glada utegrisar eller utefår: Tjock och smal grillkorv, kabanoss, chorizo, isterband, falukorv, prinskorv, ölkorv, olika sorters salsiccia mm
  • Färska kryddor, grönsaker och blommor från köksträdgården! Till exempel: rotfrukter, vitlök, olika sorters kål, rabarber, sommarblommor, persilja, koriander mm
  • Inläggningar och annat gott gjort på råvaror från vår köksträdgård: syltad squash, inlagda rödbetor, tomat- och vaniljmarmelad, örtsalt mm
  • Hönsägg och ankägg
  • Glutenfri ostkaka
  • Hembakat bröd

Slakt och styckning

Våra lamm slaktas på Ekovilt i Lönashult, och våra grisar slaktas på Ragnar Johanssons slakteri i Mjällby. Vi kör själva våra djur till slakt, så de slipper åka med främmande djur i stora djurtransporter. Oftast lämnar vi djuren på måndagar, då lastar vi djuren i transporten redan på söndag så att de hinner lugna ner sig och både äta och dricka i lugn och ro.

Korvtillverkning

All vår korv tillverkas av Mattias och hans duktiga kollegor på Åkes Hemchark i Tingsryd.

Ostkakebak

Ibland får vi feeling och gör ostkaka efter familjens gamla recept, då hämtar vi dagsfärsk mjölk hos våra grannar Magnusson. Sedan hösten 2019 är all vår ostkaka glutenfri, med reservation för att den tillverkas i vårt kök där vi använder gluten då och då.