Bröllop & kalas

Nu är det er tur att ställa till med kalas!

Vi älskar kalas och vill därför aldrig göra något halvhjärtat, med det där halva hjärtat i halsgropen på grund av tidspress och stress. Därför släpper vi bara ett exklusivt antal datum varje säsong, vilket gör det möjligt för oss att lägga ner hela vår själ i varje tillfälle.

Bra att veta

  • Vi har plats för 140 sittande gäster uppe på vårt Matloft.
  • All mat, dryck och personal går via oss.
  • Vi lagar all mat från grunden i vårt eget kök.
  • Det finns möjlighet till vigsel på gården.

Vad kostar det att ha kalas på Rinkaby Gård?

Det här är den absolut vanligaste frågan vi får, och den i särsklass svåraste att besvara, men vi ska göra ett gott försök! Det vi fakturerar är lokalhyra samt kostnad för mat och dryck. Lokalhyran är en fast summa som betalas i förskott, storleken på summan beror på vilket lokalpaket man vill boka samt under vilken tid på året. Matkostnaden sätts utifrån vilken meny brudparet har bestämt och det är en fast summa per person, som betalas i efterskott. Dryckeskostnaden sätts utifrån hur mycket dryck som har gått åt under kvällen, det är alltså svårt att på förhand lämna besked om exakt vad drycken kommer att gå på. Till skillnad från många andra ställen har vi inte fasta dryckespaket, däremot har vi en dryckeslista som man väljer drycken utifrån. Där finns också en ungefärlig uträkning på hur mycket dryck som går åt.

Vi är rädda för att dryckeskostnaden skenar iväg, kan vi styra det på något sätt?

Ja. Många som har kalas hos oss väljer något av följande upplägg för att lättare kunna ha koll på vad kostnaden för dryck kommer att hamna på:

  • Vi bestämmer på förhand hur många flaskor av varje sort som “får gå åt”, och när dessa är serverade får gästerna själva betala för sin dryck
  • Ni bjuder på maten till middagen, och eventuell dryck som hämtas ut i baren efteråt betalar gästerna själva för. 

Kan man hyra enbart lokalen, och ta med sig egen mat och dryck?

Nej - all mat, dryck och personal går alltid via oss. 

Det datum som vi har tänkt oss finns inte med i listan över datum som finns på hemsidan, varför inte?

Vi släpper bara ett visst antal datum varje år, helt enkelt för att vi vill ge varje kalas precis så mycket omtanke och tid som kan tänkas behövas. Är datumet inte med i listan går det inte att boka. 

Vilka "inventarier" ingår?

Vi har bord och bänkar till middagsdukningen (man får gärna hyra in stolar från en extern firma om man vill, tyvärr har vi inte stolar idag) och man kan hyra till linnedukar och linneservetter om man inte vill ta med egna. Vi har vaser om man vill låna det, samt allt porslin som behövs. 

Kan vi komma med egna önskemål om meny?

Det får ni jättegärna göra!

Vi har några gäster som äter specialkost, går det att ordna?

Jajamän, inga problem, men all mat tillagas i vårt kök där vi hanterar även allergena råvaror. Om ni vill att hela menyn är tex glutenfri eller laktosfri för alla gäster tillkommer en liten extrasumma per person. 

Hur länge får vi vara i lokalen?

Kl 02.00 stänger baren och då ska också eventuell musik tystna, sista gästen ska ha lämnat lokalen kl 02.30 - eller tidigare, vi tvingar såklart inga gäster att stanna längre än de vill!

Finns det ljudanläggning, projektor etc?

Ja, vi har en ljudanläggning nere på dansgolvet samt en ljudanläggning uppe på Matloftet. Uppe på Matloftet finns också två trådlösa mikrofoner samt projekt med duk. 

Går det att värma upp logen?

Jajamän, kyla är inget problem!

Vi har en gäst som sitter i rullstol, funkar det?

Tyvärr har vi både höga trösklar och knepiga trappor inne på logen som gör det svårt för en person som sitter i rullstol. Vi har ingen hiss eller lift. 

Kan vi ha vår vigsel inne på logen?

Nej, vi tackar nej till att ha vigslar inne på logen eftersom det är svårt att lösa logistiken runtomkring. Däremot får man väldigt gärna ha vigsel utomhus hos oss! 

Preliminärbokning

Det är möjligt att preliminärboka ett datum i en (1) månad framåt. Görs prelbokningen till exempel den den 1/4 är den gilitg fram till den 1/5. Det som behövs för att göra en prelbokning är två namn, två mejladresser samt ett telefonnummer. Det går att ställa sig på kö på ett datum som redan är prelbokat.

Visning

Välkommen att kontakta oss för visning! Vi tar bara emot förbokade visningar.

Bilder från ett bröllop 2014

Bilder från ett bröllop 2016