Vinter på gården 2019

I april genomförde vi Vår på Gården och det var så otroligt roligt, att vi blev alldeles sorgsna när vi tänkte på att vi skulle behöva vänta enda till april nästa år innan vi skulle ha öppet igen. Så då bestämde vi oss för att ha öppet igen - fast på vintern!

Helgen den 23-24 november 2019 välkomnar vi allmänheten till Rinkaby Gård igen! I vanlig ordning finns det möjlighet att våffelfika, köpa äppelmust, kött och korv från gården samt såklart att hälsa på våra djur. Under Vinter på Gården kommer vi att satsa lite extra på att informera och berätta om livet på gården, hur djuren har det och vad de hittar på under vinterhalvåret. 

Välkommen att kika in på gården i vinter!

Frågor och svar

Betalar man något inträde för evenemanget?
Nej, det är helt gratis! Men idrottsföreningen som hjälper oss med parkeringen tar ut en avgift på 20 kr per bil (Swish eller kontant), de pengarna går direkt till idrottsföreningen.

Kan man åka kommnunalt ut till evenemanget?
Tyvärr går det inga bussar till Rinkaby på helgerna, men påminn gärna Länstrafiken Kronoberg om att det vore en toppengrej om det gjorde det!

Är det svårt att hitta till Rinkaby?
Nejdå, kolla bara in vår sida med vägbeskrivningar!

Tar ni kort?
Ja, vi tar kort och swish. Vi tar inte kontanter, eftersom vi vill att våra unga medarbetare ska känna sig så trygga som möjligt och tog därför beslutet för några år sedan att helt sluta med kontanthantering. Hos våra säljande utställare kan dock såväl kort som swish som kontanter förekomma.

Har ni glutenfritt och/eller mjölkfritt fika i caféet?
Ja det har vi! Eftersom vi bakar allt själva i vårt egna kök så finns det dock en liten kontamineringsrisk.

Har ni vegetarisk korv?
Ja till korv med bröd har vi det, men vi grillar den på samma grill som våra vanliga korvar!

Får man ta med sig något att mata djuren med?
Nej tyvärr inte.

Vad kan jag köpa med mig hem från gården?
Vår förhoppning är att ha både korv, äppelmust, ostkaka, hembakat surdegsbröd, ägg och kanske några grönsaker eller kryddor till salu! Exakt vad det blir vet vi först när det börjar närma sig, men lättaste sättet att får reda på hur det blir är att följa vårt Facebookevenemang.

Kan man komma med barnvagn?
Jajamän, det går alldeles utmärkt.

Kan man komma med rullstol eller rullator?
Jajamän, men på logen har vi höga trösklar vilket gör det lite knepigt att komma till toaletterna som dessvärre också har ganska smala dörrar. Övriga platser på gården är framkomliga med rullstol och med god vilja (det kan vara lerigt på vissa platser) också med rullator.

Vi kan inte komma ut på Vinter på Gården, kan vi komma helgen efter istället?
Nej, vi har bara öppet på gården just den här helgen samt en helg i november då vi arrangerar Vinter på Gården. Övriga dagar och tider tar vi inte emot spontanbesökare, då har vi fullt upp med att ta hand om våra djur eller förbokade sällskap såsom bröllop och kurser.

Har ni några tips till oss som kommer för första gången?
Vill ni få en riktigt bra chans att komma fram till alla djur ska ni besöka oss mellan kl 13-14.30 ungefär, då är det som lugnast med besökare och inte lika hårt tryck. Ha bra skor som tål lite lera och smuts, är det kallt så klä er varmt! Är ni nyfikna på någon av våra produkter så fråga om ni får provsmaka, det brukar alltid gå att ordna. Och glöm inte att ladda telefonen eller kameran så att ni kan ta kort på alla gulliga djur!

Bra att veta

  • Vi har öppet helgen den 23-24 november. Vänligen respektera att vi inte har öppet övriga tider och att gården också är vårt privata hem.
  • Vi har öppet kl 12-16 båda dagarna. 
  • Vi tar Swish och kort, våra utställare har olika betalningsmetoder och kontanter kan förekomma. 
  • Gå gärna med i vårt evenemang på Facebook för att få löpande tips! Den hittar du HÄR.