Redan för flera år sedan började vi drömma om att skapa något annat än det traditionella julbordet - något som är skönare, grönare, smartare och ännu godare än sillen och julskinkan. Det tog sin lilla tid, men vintern 2019/2020 är det äntligen dags: välkommen till Rinkaby Gård på Vinterbord!
Hur tänker vi nu?
Först tänkte vi att det är så mycket stress innan jul; adventsmys, julklappsinköp, Luciatåg och allt däremellan. Måste man då dessutom knö in ett julbord där, eller kan vi skapa något annat som inte är lika bundet till en viss, väldigt kort, tid på året?
Sedan tänkte vi på rätterna vi serverar på ett julbord, en hel del rätter finns med bara av gammal tradition! De är bara skådebröd som ingen egentligen är särskilt sugen på. Knappast klimatsmart och säsongsanpassat, så som vi skulle vilja ha det. Vi vill ju tänka lite nytt och jobba med en mix av klimatsmart kött (för jo, visst finns det!) och gröna råvaror i säsong!