Mat & dryck - vår filosofi

Det vi äter och dricker kan skänka både glädje och njutning, öppna dörrar för nya kulturer och hjälpa världen i rätt riktning. För oss är mat och dryck allt det här och här förklarar vi lite om hur vi tänker!


En stor del av vår verksamhet, såväl evenemangen som odlingarna, äppelpressningen och djuruppfödningen, tar sitt avstamp i någon typ av livsmedel, i något som man äter eller dricker. Så har det varit enda från början, men våra tankar och värderingar har utvecklats med tiden och idag arbetar vi aktivt för att just göra ett aktivt val. Det kan handla om hur vi komponerar våra festmenyer, vilken typ av äpplen vi tar emot eller vad vi utfodrar våra djur med. 

När det gäller maten som vi lagar till våra evenemang arbetar vi alltid med svenskt kött, ägg och mejeri. Vi bygger menyerna på ett sådant sätt att de till största del kan lagas med svenska råvaror, och går inte det så försöker vi säsongssanpassa dem allt eftersom årstiderna skiftar. Tack vare vår nyaanlagda köksträdgård kan vi använda allt mer av det vi själva odlar i vår matlagning, och vi hoppas att det blir ännu mer framöver. 

Vi lagar mat från grunden, med ärliga råvaror. Råa grönsaker, färskt kött, nyplockade kryddor. Vi tycker om att överraska och inspirera våra gäster antingen genom att förnya traditionella rätter eller genom att presentera nya sådana på ett bekant vis. I våra menyer återfinns såväl  traditionell tjälknöl som  matvetetabollueh, samt tzatziki med morot och kladdkaka med riven rödbeta.

Vi arbetar allt mer med färska kryddor, frukt, bär, grönsaker och rotfrukter, något som vi kan tacka vår köksträdgård för! Även om någon typ av kött traditionellt sett ofta har huvudrollen på tallriken tycker vi om att utmana den med något grönt. 

Vår matlagning bygger på omtanke om råvaran och nyfikenhet på smaker och intryck. Vi lagar mat med passion och lär oss nytt allt eftersom. Precis som våra gästers önskemål förändras över tiden gör också vår matlagning det, men våra värderingar består.

Bra att veta

  • Vi lagar mat från grunden i vårt eget godkända kök.
  • Vi använder alltid svenskt kött, svenska ägg och svenska mejleriprodukter.
  • Vi använder aldrig smakförstärkare och fasar ut produkter med palmolja.

Våra egna produkter

Vi får ofta frågan om vi har möjlighet att servera våra egna produkter, till exempel kött, ägg, grönsaker och äppelmust. Det gör vi, undantaget kött som vi har svårt att producera i tillräckligt stor mängd och därför oftast inte kan erbjuda (men vi serverar alltid svenskt kött).

Eftersom vi har en liten produktion vågar vi sällan lova att ägg, grönsaker eller äppelmust finns tillgängligt flera månader i förväg, men man får gärna fråga några veckor innan. Har vi möjlighet så serverar vi såklart helst produkter som vi själva varit med och tagit fram!