Vår på Gården

VÅR PÅ GÅRDEN 2020 ÄR INSTÄLLT PÅ GRUND AV CORONAKRISEN.

Hela vintern går vi och längtar efter att få öppna upp gården och välkomna alla besökare, och vid det här laget vet vi att det är många som längtar efter att besöka oss också. Vi är lika glada och tacksamma för varje person, ung som gammal, som kommer när vi har öppet!

Vår tanke med såväl Vår på Gården som Vinter på Gården är enkel: vi vill på ett enkelt sätt bjuda in den som är nyfiken på vår gård, förklara vad vi gör och varför, och i det långa loppet väcka nyfikenhet och engagemang för vår fantastiska landsbygd! Till vår hjälp har vi ett litet gäng utställare som alla på olika sätt har koppling till vår svenska landsbygd och det som kallas de gröna näringarna.

Vad kan man göra på Vår på Gården då?

Man kan hälsa på något av våra många djur - grisar, kultingar, får, lamm, höns, kycklingar, ankor och ällingar* - titta på våra odlingar i köksträdgården, fika i vårt café, äta en grillad korv, köpa med sig något gott hem (till exempel korv, äppelmust, ostkaka eller hembakat surdegsbröd) och såklart spana in våra spännande utställare!

*Vårt mål är att våra djur ska leva så naturligt som möjligt, och det betyder bla att vi inte till 100% kan styra när bebisarna kommer. Det kan därför vara så att vi har otur och inte har tex kycklingar kläckta till Vår på Gården. Så blir det ibland när naturen får bestämma själv!

Varmt välkommen till Vår på Gården!

galleri/swish-logo-secondary-rgb-1920

Vanliga frågor

Betalar man något inträde för evenemanget?
Nej, det är helt gratis! Men idrottsföreningen som hjälper oss med parkeringen tar ut en avgift på 20 kr per bil (Swish eller kontant), de pengarna går direkt till idrottsföreningen.

Kan man åka kommnunalt ut till evenemanget?
Tyvärr går det inga bussar till Rinkaby på helgerna, men påminn gärna Länstrafiken Kronoberg om att det vore en toppengrej om det gjorde det!

Är det svårt att hitta till Rinkaby?
Nejdå, kolla bara in vår sida med vägbeskrivningar

Tar ni kort?
Ja, vi tar kort och swish. Vi tar inte kontanter, eftersom vi vill att våra unga medarbetare ska känna sig så trygga som möjligt och tog därför beslutet för några år sedan att helt sluta med kontanthantering. Hos våra säljande utställare kan dock såväl kort som swish som kontanter förekomma. 

Har ni glutenfritt och/eller mjölkfritt fika i caféet?
Ja det har vi! Eftersom vi bakar allt själva i vårt egna kök så finns det dock en liten kontamineringsrisk. 

Har ni vegetarisk korv?
Ja till korv med bröd har vi det, men vi grillar den på samma grill som våra vanliga korvar!

Får man ta med sig något att mata djuren med?
Nej tyvärr inte. 

Vad kan jag köpa med mig hem från gården?
Vår förhoppning är att ha både korv, äppelmust, ostkaka, hembakat surdegsbröd, ägg och kanske några grönsaker eller kryddor till salu! Exakt vad det blir vet vi först när det börjar närma sig, men lättaste sättet att får reda på hur det blir är att följa oss på Facebook.

Kan man komma med barnvagn?
Jajamän, det går alldeles utmärkt. 

Kan man komma med rullstol eller rullator?
Jajamän, men på logen har vi höga trösklar vilket gör det lite knepigt att komma till toaletterna som dessvärre också har ganska smala dörrar. Övriga platser på gården är framkomliga med rullstol och med god vilja (det kan vara lerigt på vissa platser) också med rullator. 

Vi kan inte komma ut på Vår på Gården, kan vi komma helgen efter istället?
Nej, vi har bara öppet på gården just den här helgen samt en helg i november då vi arrangerar Vinter på Gården. Övriga dagar och tider tar vi inte emot spontanbesökare, då har vi fullt upp med att ta hand om våra djur eller förbokade sällskap såsom bröllop och kurser. 

Har ni några tips till oss som kommer för första gången?
Vill ni få en riktigt bra chans att komma fram till alla djur ska ni besöka oss mellan kl 13-14.30 ungefär, då är det som lugnast med besökare och inte lika hårt tryck hos tex lammen. Ha bra skor som tål lite lera och smuts, är det kallt så klä er varmt! Är ni nyfikna på någon av våra produkter så fråga om ni får provsmaka, det brukar alltid gå att ordna. Och glöm inte att ladda telefonen eller kameran så att ni kan ta kort på alla gulliga djurbebisar! 

Bra att veta

Vi har öppet lördag 25 april och söndag 26 april kl 10.00 - 17.00

Vi har begränsat med parkeringar, så om möjligt samåk gärna. 

Det finns pälsdjur på gården, vilket kan vara bra att ha i åtanke om man är allergisk.

Evenemanget är gratis men idrottsföreningen som hjälper oss med parkeringen tar 20 kr/bil, via Swish eller kontanter. Intäkterna går oavkortat till föreningens ungdomsverksamhet!

Vi tar kortbetalning och Swishbetalning (ej kontanter!), men betalningsalternativen kan variera hos våra utställare!

Vår på Gården tidigare år

Här kan du se bilder från tidigare Vår på Gården-evenemang!