Trädgårdskurs

Kom så odlar vi! - en kursdag för dig som längtar efter att komma igång med din odling

“Kom så odlar vi!” är en kursdag för dig som längtar efter att komma igång med din odling, men inte vet hur eller var du ska börja. Kanske har du precis köpt ett hus med tillhörande supertråkig gräsmatta som du helst av allt bara vill plöja upp (gör inte det! Vi förklarar varför) eller så minns du nostalgiskt tiden då du hade prunkande land med prydliga grönsaker i raka led, men känner att orken inte riktigt räcker till för att gräva och rycka ogräs längre. Då är det här kursen för dig!

Den här kursen fokuserar på de allra första stegen i en trädgård och hur du gör den så lättarbetad som möjligt. Vi kommer gå igenom hur du skapar odlingsbäddar med minimalt grävande och hur du täckodlar för att slippa både vattna och plocka ogräs. Under dagen kommer du att få testa på båda delarna i vår stora köksträdgård, där vi också kommer visa olika varianter av såväl odlingsbäddar som täckodlingstekniker.

Datum: 9 maj kl 09.30 - 15.30

Pris: 799 kr per person

Sista anmälningsdatum: 1 maj 2020

I priset ingår förutom kursen också förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika. Vänligen anmäl eventuell specialkost när du anmäler dig! 

Anmälan görs till info@rinkabygard.se. Det går utmärkt att boka en plats åt en förälder, ett syskon eller en vän: vilken fin present!

Kursen kommer till största del att hållas utomhus i vår köksträdgård så vi rekommenderar kläder (och skor) efter väder. Glöm inte handskar! Vid dagens slut kommer det finnas tillfälle för frö- och plantbyte, ta gärna med dig frön och plantor att byta med.