Studentcatering

Kan ni inte fira studenten med mat och dryck hos oss så kommer vi till er - boka studentcatering!

Inför studenten 2021 har vi satt ihop en alldeles extra somrig och fräsch studenttallrik som går utmärkt att beställa som catering!

På tallriken finns: En färggrann matvetesallad med fetaost, svenska tomater, granatäpplen, basilika och mynta - krispiga filodegsknyten med svensk kyckling, ingefära och citrongräs - kallskuren svensk pastrami från Lulles - kallskuren rökt kalkon från Ingelsta Kalkon - svalkande rabarber- och jordgubbssalsa med kapris och lime - hembakat bröd.

Massor av goda sommarsmaker för er student eller ja, vilken fest eller kalas som helst egentligen!

Vad finns på tallriken?

  • En färggrann matvetesallad med fetaost, svenska tomater, granatäpplen, basilika och mynta
  • Krispiga filodegsknyten med svensk kyckling, ingefära och citrongräs
  • Kallskuren svensk pastrami från Lulles
  • kallskuren svensk rökt kalkon från Ingelsta Kalkon
  • Svalkande rabarber- och jordgubbssalsa med kapris och lime
  • Kajsas hembakade bröd

Vad kostar studenttallriken? Hur fungerar det med avbokning?

Tallriken kostar 245 kr/person + 10 kr/person för specialtallrikar (vegetariskt/laktosfritt/glutenfritt etc). OBS - minsta antal portioner är 8.

Fram till 72 timmar före bokad leverans/avhämtning har ni fri avbokning, därefter tar vi ut full betalning. Betalningen sker antingen mot faktura eller med kort/Swish vid leverans/avhämtning.

Hur bokar vi? Kan vi boka även om det inte är student utan en examen, avslutning etc?

Skicka ett mejl till info@rinkabygard.se och ange datum, önskemål om tid för leverans/avhämtning, om ni vill att vi levererar eller om ni vill hämta själva, antal portioner samt ev specialkost. 

Och självklart kan ni boka även om det inte är just en student som ska firas! 

Går det att beställa en tallrik som är vegetarisk/laktosfri/glutenfri?

Ja det kan vi absolut ordna! För specialanpassade tallrikar tar vi ut 10 kr extra per portion

  • Vegetarisk tallrik: filodegsknyten med halloumi och grillad paprika, ingefärs- och limemarinerad zucchini
  • Laktosfri tallrik: Laktosfri fetaost i matvetesallad
  • Glutenfri: Quinoasallad, glutenfria filodegsknyten samt glutenfritt bröd

Kan ni leverera maten hem till oss? Kan vi hämta maten hos er?

Ja det kan vi absolut. Inom två mil från Rinkaby Gård har vi fri utkörning, därutöver tillkommer 30 kr/mil i milersättning. Om ni vill hämta maten själva ser vi helst att ni gör det någon gång efter lunch/under eftermiddagen så att maten fortfarande är fräsch och vacker när den ska serveras!

Hur är maten upplagd när den levereras?

Istället för att serveras som buffé är maten vackert upplagd i praktiska och coronavänliga tallrikar utav bagasse; ett miljövänligt material som tillverkas av restprodukter som uppkommer vid sockerproduktion. Bagasse är är 100 % förnyelsebart. 

OBS - det går förstås fint att boka tallriken även som buffé om man hellre vill det. Priset blir detsamma per person och maten levereras då på större engångsfat. 

Hur mycket mat är det på studenttallriken? 

Ingen ska gå hem hungrig från en studentskiva. På varje tallrik beräknar vi därför 250 gram matvete, 150 gram kött (kyckling, pastrami och kalkon) plus grönsaker, bröd och salsa. 

Hur tänker ni kring hållbarhet vad gäller studenttallriken?

Vi har valt ingredienserna med tanke på säsong och tillgång. Matvete är en härlig svensk råvara som har ett högt fiberinnehåll jämfört med till exempel pasta. I matvetesalladen finns dessutom färska svenska tomater, bladgrönt och örter som är som allra bäst under försommaren, likaså jordgubbarna och rabarbern i salsan. När det kommer till kött så arbetar vi alltid med svenskt sådant oavsett om det är nöt, fläsk eller fågel. 

Själva tallriken är tillverkad av gabasse, ett 100 % förnyelsebart material som tillverkas av restprodukter från sockerproduktion.