Snickra insektshotell

En hållbar familjeaktivitet där vi gör det viktigaste av allt - tar hand våra allra minsta djur!

Vill ni göra något kul i sommar och samtidigt göra något gott för miljön? Hållbarhet är viktigt för oss på Rinkaby Gård och den biologiska mångfalden är en stor del av den. Det är lätt att glömma bort gårdens allra minsta hjälpredor men i sommar kommer vi ägna dem lite extra kärlek genom vår nya barn- och familjeaktivitet: tillsammans ska vi snickra insektshotell!

Att snickra insektshotell är en rolig och givande sommaraktivitet för både vuxna och barn. Vi håller till utomhus eller inne på vår loge, och materialet vi använder kommer till största del från gården. Alla kommer att få göra varsitt insektshotell att antingen ta med sig hem eller låta oss sätta upp någonstans på gården.

Vad får man göra när man snickrar insektshotell?

Med hjälp och inspiration från vår personal på gården snickrar vi tillsammans ihop hotell till våra minsta medarbetare. På gården finns material i form av brädor som utgör själva huset, samt diverse olika fyllningar för de olika “rummen”: kottar, torrt gräs, pinnar, etc. Verktyg att bygga med finns förstås också. Någon gång under aktiviteten tar vi paus och fikar tillsammans för att se till så att vi håller energinivån uppe! Alla deltagare får möjlighet att ta med sitt insektshotell hem, om man inte vill eller har möjlighet att göra det tar vi hand om det och sätter upp det någonstans på gården (efter aktiviteten). 

Vad kostar det?
Att snickra insektshotell hos oss kostar 300 kr/person.
I priset ingår ett insektshotell som man får ta med sig hem, samt ett avbokningsskydd á 30 kr.

Bra att tänka på!

  • Den här aktiviteten lämpar sig för barn som är sex år eller äldre. 
  • Barn deltar i vuxens sällskap, det gör dock inget om en vuxen har med sig flera barn.
  • När man jobbar på en gård behöver man ha ordentliga kläder: det vill säga, de tål att bli lite skitiga.
  • Vill ni få en riktigt bra upplevelse på gården kan ni övernatta i Lillehuset natten. 
  • Det är förstås oerhört viktigt att ni bara kommer om alla i ert sällskap är fullt friska! Måste ni ställa in kan ni meddela oss det på telefonnr 0730921316. 

Varför ett avbokningsskydd?
En förkylning kan komma plötsligt! Som läget är nu under coronapandemin vill vi att alla som besöker oss är friska och därför erbjuder vi ett generöst avbokningsskydd för bara 30 kr/person - så att du kan vara trygg med att avboka/omboka även in i sista stund! Med avbokningsskydd kan du avboka fram till kl 08.00 samma dag och få tillbaka bokningsavgiften á 270 kr inom en vecka.

När kan man boka?
måndag-söndag från och med lördag 5 juni
Välj mellan kl 10.00-11.30 alt 13.00-14.30
 

Hur bokar man?
Boka er aktivitet genom att mejla oss på info@rinkabygard.se. Ange vilken dag ni vill komma och hur många ni är. Uppge också eventuella matallergier. 

Vad består fikat av?
Till fikat serveras smörgåsar och frukt, samt dryck i form av kaffe/te och gårdens egen äppelmust. 

Hur många kan man vara samtidigt?
I skrivande stund (28 april 2021) följer vi Folkhälsomyndighetens råd och tar grupper om max 6 personer. 

Kan man boka ett eget tillfälle för bara sin familj?
Ja det går fint! Det kostar 1 900 kr oavsett antal i sällskapet, men kom ihåg att man kan max vara 6 personer. Avbokningsskydd ingår i priset. 

Hur betalar man?
När ni har bokat kommer ni få en bekräftelse med betalningsinstruktioner, betalning sker via Swish och på förhand för att minska risken för trängsel och köer. 

Kan vi köpa med oss produkter hem?
Ja, man får gärna köpa med sig produkter hem och vi blir väldigt glada om ni bokar även dessa på förhand! Följande finns hemma:

  • Griskött från gården: tjock grillkorv, smal grillkorv, falukorv, prinskorv
  • Fårkött från gården: vitlökssalsiccia, smal grillkorv, falukorv, prinskorv, medwurst
  • Äppelmust på bag-in-box