Våra produkter

Vill du ta med dig en bit Rinkaby hem? Köp med dig korv, kött, äppelmust, ägg eller något annat gott!

Slakt och styckning
Våra lamm slaktas på Ekovilt i Lönashult, och våra grisar slaktas på Ragnar Johanssons slakteri i Mjällby. Vi kör själva våra djur till slakt, så de slipper åka med främmande djur i stora djurtransporter. Oftast lämnar vi djuren på måndagar, då lastar vi djuren i transporten redan på söndag så att de hinner lugna ner sig och både äta och dricka i lugn och ro. 

Korvtillverkning
All vår korv tillverkas av Mattias och hans duktiga kollegor på Åkes Hemchark i Tingsryd. 

Äppelpressning
På höstarna pressar vi äppelmust så det står härliga till! Vi pressar all must i vårt eget pressrum, och tillsätter ingenting (vare sig vatten, socker eller konserveringsmedel) till musten. All must pastöriseras och förpackas på praktiska bag-in-box, vilket gör att musten får en hållbarhet på över ett år. 

Ostkakebak
Ibland får vi feeling och gör ostkaka efter familjens gamla recept, då hämtar vi dagsfärsk mjölk hos våra grannar Magnusson. 

Exempel på vad vi ibland har hemma

  • Köttlådor av gris och lamm
  • Lammfärs och fläskfärs
  • Grillkorv, tjock och smal
  • Kabanoss
  • Chorizo
  • Ölkorv
  • Falukorv
  • Lammsalsiccia
  • Hönsägg
  • Ankägg
  • Ostkaka, även glutenfri
  • Äppelmust