Vinter på Gården

Välkommen hem till oss i vinter

Vi vet att ni längtar efter att få komma hit - och vi längtar efter er - och därför blir det Vinter på Gården i år. Trots allt och ganska annorlunda, men ändå. Det blir av! Mera tid, mindre trängsel och tryggare för både oss som arbetar och för er som besöker oss.

Efter de nya restriktionerna som kom den 5 november har vi gjort ytterligare förändringar i upplägget, se nedan.

Vi öppnar upp Vinter på Gården hela sex gånger i år. Utspritt översöndagarna 15 november, 22 november, 29 november, 6 december 13 decmber och 20 december. Vid samtliga tillfällen har vi öppet mellan kl 12.00-15.00. Kiosken säljer grillad korv och i logportarna står vi och säljer godsaker från gården. För att göra alla tillfällen så trygga som möjligt kommer all aktivitet att ske utomhus! Med lite tur kan vi få ihop några Coronasäkra aktiviteter också!

Välkommen till en lite ovanlig, lite mera, Vinter på Gården!

  Med anledning av Corona

  För att göra evenemanget så coronasäkert som möjligt kommer vi att:

  • Endast ha aktiviteter utomhus och endast släppa in toalettbesökare på logen. 
  • Sprida ut våra "stationer" för att minimera risken för trängsel
  • Ha ett ordentligt avstånd mellan borden där man kan sitta och äta
  • Ha handsprit tillgängligt på flera platser på gården samt uppmana våra besökare att använda handsprit och/eller tvätta händerna regelbundet
  • Tydligt (skriftligt) informera våra besökare om vad vi tillsammans kan göra för att minska risken för smittspridning

  Vanliga frågor

  Betalar man något inträde för evenemanget?
  Nej, det är helt gratis! 

  Kan man åka kommunalt ut till evenemanget?
  Tyvärr går det inga bussar till Rinkaby på helgerna, men påminn gärna Länstrafiken Kronoberg om att det vore en toppengrej om det gjorde det!

  Är det svårt att hitta till Rinkaby?
  Nejdå, kolla bara in vår sida med vägbeskrivningar

  Tar ni kort?
  Ja, vi tar kort och swish. Vi tar inte kontanter, eftersom vi vill att våra unga medarbetare ska känna sig så trygga som möjligt och tog därför beslutet för några år sedan att helt sluta med kontanthantering.

  Får man ta med sig något att mata djuren med?
  Nej tyvärr inte. 

  Vad kan jag köpa med mig hem från gården?
  Vår förhoppning är att ha korv (gris och lamm), äppelmust, hembakade kakor, bröd och knäcke, ägg, egenodlad vitlök, grönkål och jordärtskockor, lammull, trädgårdshösilage och...listan kan göras lång! Exakt vad det blir vet vi först när det börjar närma sig, men lättaste sättet att får reda på hur det blir är att följa oss på Facebook.

  Kan man komma med barnvagn?
  Jajamän, det går alldeles utmärkt. 

  Kan man komma med rullstol eller rullator?
  Jajamän, men på logen har vi höga trösklar vilket gör det lite knepigt att komma till toaletterna som dessvärre också har ganska smala dörrar. Övriga platser på gården är framkomliga med rullstol och med god vilja (det kan vara lerigt på vissa platser) också med rullator. 

  Vi kan inte komma ut på söndagen, kan vi komma på lördagen?
  Nej, vi har bara öppet på söndagarna. Övriga dagar och tider tar vi inte emot spontanbesökare, då har vi fullt upp med att ta hand om våra djur eller förbokade sällskap såsom bröllop och kurser.