Välkommen till vårens odlingskurser med Sara Bäckmo!

"I vår hoppas jag att ni är många som vill komma och odla en helg tillsammans med mig och andra odlingsglada. Det är dags för kurs!"- Sara Bäckmo

30-31 mars 2019 - Vinterodling

Välkommen till en helg där vi går igenom grunderna för att odla mat som kan skördas när det är kallt!

Växtplatser, grönsaker, metoder och finlir som kan underlätta odling i kallt klimat diskuteras och praktiseras. Vi gör studiebesök i Skillnadens Trädgård och jobbar praktiskt i grönsaksodlingen på Rinkaby Gård. Efter den senaste vinterns experiment blir det här ett suveränt tillfälle att knyta ihop säcken och utbyta erfarenhet med varandra! Redan på våren är det dags att börja planera för kommande vinter och det här kurstillfället är en utmärkt start för den kalla säsongen.

Kursen hålls den 30-31 mars 2019 på Rinkaby Gård söder om Växjö. På den fina logen samlas vi för inomhusaktiviteter och måltider, som tar avstamp i Saras egen matlagning. Utomhus jobbar vi i köksträdgården som anlades 2017 under tre kurstillfällen. Och så umgås vi, fikar och pratar om odling så länge vi bara orkar.

Ett önskemål från tidigare kurser har varit att anordna frö- och plantbyte vid kursen. Detta kommer att organiseras via den Facebook-grupp som kursdeltagarna bjuds in till när bokningarna bekräftats.


Praktisk information:
Tider: Kursen startar klockan 9.00 lördagen 30 mars och avslutas 16.00 den 31 mars.
Pris: Priset är 2 500 kronor. Måltider ingår; fika, lunch och middag på lördagen, samt fika och lunch på söndagen.
Anmälan: Anmälan är bindande och görs via mejl till info@rinkabygard.se. Märk mejlet "kurs mars". Vi behöver namn, adress, telefonnr, personnr samt eventuella matallergier.
Övrigt: Alla redskap vi behöver finns på gården, men medtag gärna vattenflaska, inneskor, arbetskläder och handskar.

Frågor om kursen besvaras genom mail till info@rinkabygard.se.
Varmt välkomna på kurs!

13-14 april 2019 - Starta en köksträdgård

Den här kurshelgen är till för dig som är tämligen ny odlare och som vill ha inspiration till din köksträdgård!

Sara delar tips och idéer om smarta sätt att komma igång och vidareutveckla trädgården, vi anlägger ny odlingsyta, sår och planterar, gör studiebesök i Skillnadens Trädgård och diskuterar odling hela helgen lång.

Kursen hålls 13-14 april 2019 på Rinkaby Gård söder om Växjö. På vår fina loge samlas vi för inomhusaktiviteter och måltider, som tar avstamp i Saras egen matlagning. Utomhus jobbar vi i köksträdgården som anlades 2017 under tre kurstillfällen. Under dagarna gör vi workshops, lyssnar till föredrag om bra grönsaker att odla för tidig skörd, gör studiebesök i Skillnadens Trädgård och fyller vår köksträdgård med sådder. Och så umgås vi, fikar och pratar om odling så länge vi bara orkar.

Ett önskemål från tidigare kurser har varit att anordna frö- och plantbyte vid kursen. Detta kommer att organiseras via den Facebook-grupp som kursdeltagarna bjuds in till när bokningarna bekräftats.

Praktisk information
Tider: Kursen startar klockan 9.00 lördagen 13 april och avslutas 16.00 den 14 april.
Pris: Priset är 2 500 kronor. Måltider ingår; fika, lunch och middag på lördagen, samt fika och lunch på söndagen.
Anmälan: Anmälan är bindande och görs via mejl till info@rinkabygard.se. Märk mejlet "kurs april". Vi behöver namn, adress, telefonnr, personnr samt eventuella matallergier.
Övrigt: Alla redskap vi behöver finns på gården, men medtag gärna vattenflaska, inneskor, arbetskläder och handskar.

Praktisk info

  • Pris: Priset är 2 500 kronor per person och kurs. Vi lämnar ingen mängdrabatt och det går inte att välja bort måltider och få avdrag på priset. 
  • Ingår: förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsmiddag på lördagen, samt förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika på söndagen. Transport mellan Rinkaby Gård och Skillnadens Trädgård. Teoripass samt praktiska pass med Sara Bäckmo på Rinkaby Gård.
  • Ingår ej: Boende, transport mellan boende och Rinkaby Gård.
  • Anmälan: Anmälan görs via mejl till info@rinkabygard.se, vi behöver namn, adress, telefonnr, personnr samt eventuella matallergier. Märk mejlet antingen med "kurs mars" eller "kurs april".
  • Anmälan är bindande, men du kan avboka din plats upp till 14 dagar efter att bokningen gjorts. Faktura kommer att skickas via mejl till den som har anmält sig, om den inte betalas inom 10 dagar förlorar man sin plats.
  • Får du förhinder är det ditt eget ansvar att ordna eventuell ersättare. Vi upprättar inte reservlistor eller kölistor.
  • Boende: Tågresenärer hänvisar vi till Elite Stadshotell inne i Växjö, nära tågstationen och endast 9 km från Rinkaby Gård. Kommer du med egen bil kan du välja att bo lite närmre på Nattvilan i Skir. Kommer du med husbil eller husvagn rekommenderar vi Sikabackens camping. Det finns inget boende på Rinkaby Gård och det är inte möjligt att ställa upp husbil eller husvagn på gården. 
  • Transport: Att ta sig till och från Växjö med tåg är väldigt smidigt, tyvärr går det inga bussar mellan Växjö city och Rinkaby Gård. Det brukar dock vara många som kör och har platser över, därför kommer vi skapa en Facebookgrupp för deltagarna där man kan diskutera samåkning. 
2018-04-22-134723-kopia1
2018-04-22-135526-kopia1
2018-04-22-140533-kopia1
_mg_69251
2018-04-22-115036-kopia1
_mg_72081

Kurs med Sara Bäckmo