Foto: Maria Fors Östberg

Välkommen till vårens odlingskurser med Sara Bäckmo!

Mars - Nybörjarodling

Kom igång med din odling! Gå på kurs och lär dig grunderna i att odla grönsaker hemma för fin skörd och att sköta köksträdgården på hållbart vis.


Nu är det dags att bjuda in till den första av vårens två odlingskurser tillsammans med Sara Bäckmo. Under två heldagar odlar vi tillsammans på temat ”Nybörjarodling”. Den här kursen vänder sig till dig som är alldeles ny med köksträdgård, som odlat en säsong eller två eller kanske rent av slutat odla men skulle vilja komma igång igen. Här får vi tips och idéer om hur en köksträdgård kan byggas från grunden, bra saker att tänka på vid anläggning och skötsel, enkla grönsaker att starta med och massor av tips på hur köksträdgården kan odlas för att bli ett älskat projekt som vi har tid och lust med.

Kursen hålls den 3-4 mars 2018 på Rinkaby Gård söder om Växjö. På vår fina loge samlas vi för inomhusaktiviteter och måltider, som tar avstamp i Saras egen matlagning. Utomhus jobbar vi i köksträdgården som anlades 2017 under tre kurstillfällen. Under dagarna gör vi workshops, lyssnar till föredrag om hur en köksträdgård kan skapas, gör studiebesök i Skillnadens Trädgård och anlägger nya odlingsbäddar i vår egen trädgård. Och så umgås vi, fikar och pratar om odling så länge vi bara orkar.

Ett önskemål från tidigare kurser har varit att anordna frö- och plantbyte vid kursen. Detta kommer att organiseras via den Facebook-grupp som kursdeltagarna bjuds in till när bokningarna bekräftats.

”De här kurserna har varit mitt batteri – jag blir så glad av att få vara tillsammans med andra odlare!” Sara Bäckmo

Praktisk information
Kursen startar klockan 9.00 lördagen 3 mars och avslutas 16.00 den 4 mars.
Pris: Priset är 2 500 kronor. Måltider ingår; fika, lunch och middag på lördagen, samt fika och lunch på söndagen.
Anmälan: Anmälan är bindande och görs direkt via Rinkaby Gårds bokningssystem, endast tillgängligt för de som prenumererar på Saras Trädgårdsbrev.
Övrigt: Alla redskap vi behöver finns på gården, men medtag gärna vattenflaska, inneskor, arbetskläder och handskar.

Marskursen är fullbokad

April - tidig odling

Den här våren möter vi med en alldeles ny köksträgård på Rinkaby Gård! Kom på kurs i april och odla den med oss.


Under två heldagar odlar vi tillsammans med temat ”Tidig odling”! De tidiga och sena odlingssäsongerna har ju blivit Saras signum i den egna köksträdgården och nu ska vi få lära oss mer om hur vi kan praktisera främst den tidiga odlingen i våra trädgårdar.

Kursen hålls på Rinkaby Gård söder om Växjö. På vår fina loge samlas vi för inomhusaktiviteter och måltider, som tar avstamp i Saras egen matlagning. Utomhus jobbar vi i köksträdgården som anlades 2017 under tre kurstillfällen. Under dagarna gör vi workshops, lyssnar till föredrag om bra grönsaker att odla för tidig skörd, gör studiebesök i Skillnadens Trädgård och fyller vår köksträdgård med sådder. Och så umgås vi, fikar och pratar om odling så länge vi bara orkar.

Ett önskemål från tidigare kurser har varit att anordna frö- och plantbyte vid kursen. Detta kommer att organiseras via den Facebook-grupp som kursdeltagarna bjuds in till när bokningarna bekräftats.

”De här kurserna har varit mitt batteri – jag blir så glad av att få vara tillsammans med andra odlare!”
Sara Bäckmo

Det här kurstillfället är för dig som är eller blir medlem på sarabackmo.se. 
Praktisk information
Kursen startar klockan 9.00 lördagen 21 april och avslutas 16.00 den 22 april.
Pris: Priset är 2 500 kronor. Måltider ingår; fika, lunch och middag på lördagen, samt fika och lunch på söndagen.
Anmälan är bindande och görs direkt via Rinkaby Gårds bokningssystem, endast tillgängligt för de som är medlemmar på sarabackmo.se.
Övrigt: Alla redskap vi behöver finns på gården, men medtag gärna vattenflaska, inneskor, arbetskläder och handskar.

Praktisk info

  • Pris: Priset är 2 500 kronor per person och kurs. Vi lämnar ingen mängdrabatt och det går inte att välja bort måltider och få avdrag på priset. 
  • Ingår: förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsmiddag på lördagen, samt förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika på söndagen. Transport mellan Rinkaby Gård och Skillnadens Trädgård. Teoripass samt praktiska pass med Sara Bäckmo på Rinkaby Gård.
  • Ingår ej: Boende, transport mellan boende och Rinkaby Gård.
  • Anmälan är bindande! Faktura kommer att skickas via mejl till den som har anmält sig, om den inte betalas inom 10 dagar förlorar man sin plats. 
  • Får du förhinder är det ditt eget ansvar att ordna eventuell ersättare. Vi upprättar inte reservlistor eller kölistor.
  • Boende: Tågresenärer hänvisar vi till Elite Stadshotell inne i Växjö, nära tågstationen och endast 9 km från Rinkaby Gård. Kommer du med egen bil kan du välja att bo lite närmre på Nattvilan i Skir. Kommer du med husbil eller husvagn rekommenderar vi Sikabackens camping. Det finns inget boende på Rinkaby Gård och det är inte möjligt att ställa upp husbil eller husvagn på gården. 
  • Transport: Att ta sig till och från Växjö med tåg är väldigt smidigt, tyvärr går det inga bussar mellan Växjö city och Rinkaby Gård. Det brukar dock vara många som kör och har platser över, därför kommer vi skapa en Facebookgrupp för deltagarna där man kan diskutera samåkning. 

Kurs med Sara Bäckmo