Odlingarna

Under 2017 har vi utökat vår verksamhet med olika typer av odlingsprojekt, dels för odling av råvaror till vårt kök och dels för odling av foder till våra djur.

Köksträdgården
Våren 2017 arrangerade vi två efterlängtade odlingskurser tillsammans med Sara Bäckmo som driver Skillnadens Trädgård! Kurserna innehöll såväl teoretiska som praktiska inslag, där det sistnämnda resulterade i en ca 400 kvm stor köksträdgård med upphöjda bäddar och odlingslådor. I slutet av april, efter att den sista vårkursen hade gått av stapeln, blickade vi ut över ett område som tidigare bara var en klippt gräsmatta, men som på bara en månad hade förvandlats till en riktig odling.

I landen såddes flera sorters sallat, kål, kryddor, mangold, betor, spenat, sockerärtor, lök, potatis samt flera olika sorters sommarblommor. Under vårens och sommarens gång har vi vattnat, rensat ogräs, stöttat, skördat och sått nytt! Skörden använder vi framför allt i vårt restaurangkök. 

Hösten 2017 återkommer Sara med en ny kursomgång och vår förhoppning och plan är att kunna utveckla köksträdgården ännu mer under 2018 och kommande år. 

Foderodling
Större delen av gårdens åkermark är utarrenderad till närmsta grannen, som vi sedan köper tillbaka djurfodret av. Vissa arealer odlar vi själva och där har vi på en begränsad yta provat att odla potatis under 2017. Vi utfodrar grisarna med riven, kokt potatis, och hoppas att vi delvis ska kunna använda egen sådan under hösten/vintern 2017!

Bra att veta

  • Under 2017 är odlingarna inte öppna för allmänheten.
  • Eftersom odlingarna bara är i ett första stadie används årets skörd dels i restaurangköket och dels privat, inget kommer att gå till försäljning under 2017.

Köksträdgården 2017