Morgonfodring

En coronasäker aktivitet för barn och vuxna som älskar att mysa med djur

Corona har förändrat mycket i världen! Tack och lov är djuren lyckligt ovetandes om det och lever sina liv ungefär som vanligt på gården. Grisarna ska få sin frukost, fåren ska vattnas och släppas ut på betet, de redvarma äggen ska plockas hos hönsen och ankorna ska ledas ner till ankdammen. Och just den här dagen får du eller någon du känner gärna hjälpa till med alla dessa viktiga sysslor!

Morgonfodring är en coronasäker aktivitet för hela familjen, såväl barn som vuxna. Vill ni hitta på något att göra tillsammans i vår/sommar, kanske tillsammans med vänner som besöker Småland och Växjö? Varmt välkomna att hänga på oss när vi morgonfodrar!

Vad får man göra när man bokar Morgonfodring?
Man får följa med oss till alla djuren på gården - ankorna, hönsen, fåren och grisarna - och hjälpa oss med morgonbestyren. Djuren ska få frukost och vatten, klappas och släppas ut! För att hålla allas humör på topp tar vi en gemensam fika ungefär halvvägs in i fodringen. 

Vad kostar det?
Morgonfodring kostar 230 kr/person för alla över 1 år.
I priset ingår ett avbokningsskydd á 30 kr. 

Varför ett avbokningsskydd?
En förkylning kan komma plötsligt! Som läget är nu under coronapandemin vill vi att alla som besöker oss är friska och därför erbjuder vi ett generöst avbokningsskydd för bara 30 kr/person - så att du kan vara trygg med att avboka/omboka även in i sista stund! Med avbokningsskydd kan du avboka fram till kl 08.00 samma dag och få tillbaka bokningsavgiften á 200 kr inom en vecka.

När kan man boka?
Helgförmiddagar kl 09.00-10.30 från och med lördag 5 juni.

Hur bokar man?
Boka er morgonfodring genom att mejla oss på info@rinkabygard.se. Ange vilken dag ni vill komma och hur många ni är. Vänligen uppge även barn under 1 år för att vi enklare ska kunna planera grupperna! Uppge också eventuella matallergier. 

Vad består fikat av?
Till fikat serveras smörgåsar och frukt, samt dryck i form av kaffe/te och gårdens egen äppelmust. 

Hur många kan man vara samtidigt?
I skrivande stund (5 maj 2021) följer vi Folkhälsomyndighetens råd och tar grupper om max 6 personer. OBS - även små barn och bebisar räknas som personer. 

Kan man boka ett eget tillfälle för bara sin familj?
Ja det går fint! Det kostar 1 400 kr oavsett antal i sällskapet, men kom ihåg att man kan max vara 7 personer. Avbokningsskydd ingår i priset. 

Hur betalar man?
När ni har bokat kommer ni få en bekräftelse med betalningsinstruktioner, betalning sker via Swish och på förhand för att minska risken för trängsel och köer. 

Kan vi köpa med oss produkter hem?
Ja, man får gärna köpa med sig produkter hem och vi blir väldigt glada om ni bokar även dessa på förhand! Följande finns hemma:

  • Griskött från gården: tjock grillkorv, smal grillkorv, prinskorv
  • Fårkött från gården:  smal grillkorv, falukorv, prinskorv, medwurst
  • Äppelmust på bag-in-box

Bra att tänka på:

  • Det är förstås oerhört viktigt att ni bara kommer om alla i ert sällskap är fullt friska! Måste ni ställa in kan ni meddela oss det på telefonnr 0730921316. 

  • Eftersom vi kommer gå in till flera av djuren är barnvagn ingen bra idé, men små barn/bebisar i bärsele går bra. 

  • När man jobbar på en gård behöver man ha ordentliga kläder: det vill säga, de tål att bli lite skitiga. Finkostymen (men framför allt finskorna!) bör man lämna hemma. 

  • Vill ni få en riktigt bra start kan ni övernatta i Lillehuset natten innan morgonfodringen.