Morgonfodra med oss

Morgonstund har guld i mund och särskilt på en gård

Mornarna är alldeles särskilda hos oss. Då ska grisarna få sin varma frukostgröt, fåren ska vattnas och släppas ut på betet, de redvarma äggen ska plockas hos hönsen och ankorna ska ledas ner till ankdammen. Och just den här dagen får du eller någon du känner gärna hjälpa till med alla dessa viktiga sysslor!

När man morgonfodrar med oss får man följa med runt till alla djuren på gården. Förutom att vi ger dem frukost pratar vi om hur de lever; vad de äter, vad de gör om dagarna, hur deras familjer ser ut och så vidare. Kanske hinner vi provsitta en traktor på vägen också…

Våra djur uppskattar lugn och ro när det är morgon och dagen är ny. Därför tar vi bara en liten grupp på max 10 personer åt gången, och bara en grupp per dag (ingen “second breakfast” här!). I och med att grupperna är så små finns det gott om tid och utrymme för alla att verkligen komma nära. Att vara med och morgonfodra är den perfekta aktiviteten för såväl stora som små som älskar djur och gårdsliv! 

Vi samlas prick kl 08.00 och morgonfodringen tar cirka en timme. Därefter äter vi en enkel frukost (smörgås och kaffe/te/äppelmust) ihop och pratar om hur djuren har det på gården. Räkna med hemfärd ca kl 10.00!

Morgonfodringen kostar 200 kr per person oavsett ålder. Vi ordnar gärna specialkost om det anmäls på förhand. 

Tänk på!

  • Eftersom vi kommer gå in till flera av djuren är barnvagn ingen bra idé, men små barn/bebisar i bärsele går bra. 

  • När man jobbar på en gård behöver man ha ordentliga kläder: det vill säga, de tål att bli lite skitiga. Finkostymen (men framför allt finskorna!) bör man lämna hemma. 

  • Vill ni få en riktigt bra start kan ni övernatta i Lillehuset natten innan morgonfodringen. 

I nuläget går det att boka platser till morgonfodring söndagen den 14 juni (lördagen den 6 juni är fullbokat). Fler datum kan bli aktuella!

Boka genom att mejla oss på info@rinkabygard.se. Glöm inte att ange hur många ni är (barn/vuxna) samt eventuell specialkost.