Fermentera grönsaker med Surtanten

Surtanten Jenny Neikell kommer till Rinkaby Gård hösten 2022!

Jenny Neikell - surtanten - är med 20 års erfarenhet av fermentering en efterfrågad och uppskattad föreläsare samt författare till flera prisbelönta böcker om fermentering av grönsaker. Den senaste, Taylor och Surtanten: Odla grönsaker och fyll ditt skafferi, har hon skrivit tillsammans med den välkände trädgårdsexperten John Taylor.

Lördagen den 8 oktober 2022 kommer Jenny tillbaka till Rinkaby Gård och håller kurs! Det är först till kvarn som gäller. Se mer info nedan!

Kursens upplägg:
Jenny inleder med en föreläsning om fermenteringens historia, olika fermenteringstekniker, mikrobiologin bakom processen, smaksättningar och kombinationer, serveringstips och hälsoaspekter. Därefter får man prova på att fermentera under Jennys ledning och sedan ta med sig sin burk med fermenterade grönsaker hem! 

Om fermenterade grönsaker:
Fermenterade grönsaker är härligt krispiga, syrliga och smakrika och passar till det mesta. Dessutom innehåller de massor av hälsosamma bakterier som gör nytta i kroppen. Under denna workshop får du lära dig vad fermentering är, olika tekniker för att fermentera grönsaker, vad som händer under den mikrobiologiska processen, varför det är så nyttigt och vad man kan äta det till.

Kika gärna in på Jennys Facebooksida!

Om kursen:
Dag och tid: lördag 8 oktober 2022 kl 
Pris: 1 295 kr/person 
I priset ingår förutom själva kursen också råvaror, burk och kompendium.

OBS! Vi ber alla deltagare att ta med sig: Skärbräda, kockkniv, en 3 liters bunke och ett förkläde. 

Anmälan sker via mejl till info@rinkabygard.se senast den 20 september.