Korv, must m.m.

Du vet väl om att vi gör en massa goda grejer som du kan avnjuta i lugn och ro vid köksbordet hemmavid?

Eller ge bort i present till någon du tycker om, vem blir inte glad för en gåva som är både närproducerat och ätbart! Förutom våra köttlådor och vår äppelmust har vi med jämna mellanrum en hel del annat mumsigt hemma (säkrast är att mejla och fråga vad vi har hemma just nu), till exempel:

  • Olika sorters korvar tillverkade av kött från våra glada utegrisar eller utefår: Tjock och sma grillkorv, kabanoss, chorizo, isterband, falukorv, prinskorv, ölkorv, olika sorters salsiccia mm
  • Färska kryddor, grönsaker och blommor från köksträdgården! Till exempel: rotfrukter, vitlök, olika sorters kål, rabarber, sommarblommor, persilja, koriander mm
  • Inläggningar och annat gott gjort på råvaror från vår köksträdgård: syltad squash, inlagda rödbetor, tomat- och vaniljmarmelad, örtsalt mm
  • Hönsägg och ankägg
  • Glutenfri ostkaka
  • Hembakat bröd

Slakt och styckning

Våra lamm slaktas på Ekovilt i Lönashult, och våra grisar slaktas på Ragnar Johanssons slakteri i Mjällby. Vi kör själva våra djur till slakt, så de slipper åka med främmande djur i stora djurtransporter. Oftast lämnar vi djuren på måndagar, då lastar vi djuren i transporten redan på söndag så att de hinner lugna ner sig och både äta och dricka i lugn och ro.

Korvtillverkning

All vår korv tillverkas av Mattias och hans duktiga kollegor på Åkes Hemchark i Tingsryd.

Äppelpressning

På höstarna pressar vi äppelmust så det står härliga till! Vi pressar all must i vårt eget pressrum, och tillsätter ingenting (vare sig vatten, socker eller konserveringsmedel) till musten. All must pastöriseras och förpackas på praktiska bag-in-box, vilket gör att musten får en hållbarhet på över ett år.

Ostkakebak

Ibland får vi feeling och gör ostkaka efter familjens gamla recept, då hämtar vi dagsfärsk mjölk hos våra grannar Magnusson. Sedan hösten 2019 är all vår ostkaka glutenfri, med reservation för att den tillverkas i vårt kök där vi använder gluten då och då.