Historien om Rinkaby Gård

Under 2016 och 2017 satsar vi rejält på att utveckla verksamheten på Rinkaby Gård. Här kan du läsa om hur det började!

Rinkaby Gatugård har tillhört släkten Almqvist i minst fem generationer bakåt. 1999 flyttade Kajsa Almqvist och hennes sambo Thomas in med sina två barn på gården, och de slet hårt med att göra om gamla svin- och ko-stall till moderna häststall. Som mest kunde ca 40 st hästar inkvarteras på gårdens ägor och både paddock, ridhus och lösdriftsstall var i bruk. 

När åkermarken utarrenderades till granngården i början av 2000-talet så stod plötsligt den gamla hölogen tom. Efter mycket grunnande kom Kajsa och Thomas fram till att den skulle fungera fint som kalasloge! Logen städades och moderniserades och fick snart även utrustas med ett ordentligt restaurangkök, en bar, dansgolv med scen, riktiga toaletter osv. Intresset för gårdens loge var stort!

Under tiden rullade hästverksamheten på vid sidan om. Att handskas med hästar tar mycket tid, och när Kajsa & Thomas övertog arrendet utav Osaby Säteri 2011 höll det inte längre - samma år flyttade den sista hästen ut från Rinkabystallet. Idag erbjuds inga boxplatser, det går ej heller att använda sig av paddock eller ridhus. Var sak har sin tid, tack alla hästar och hästägare som fyllt våra hjärtan med kärlek och våra gräsmattor med stora fina hovavtryck!

Under de första åren på Osaby Säteri låg verksamheten i Rinkaby på is. Våren 2014 startade vi upp med nytt namn (har du besökt oss tidigare känner du säkert igen Farmen i Rinkaby), nytt koncept och en tanke om att skapa något ännu bättre! Idag drivs företaget utav Kajsa, Thomas och äldsta dottern Majja.

Bra att veta

  • Gården är på ca 110 hektar.
  • På gården bedrivs en småskalig uppfödning av får & gris.
  • Hästverksamheten är helt avvecklad - det finns tyvärr inte möjlighet att hyra vare sig ridhus, boxplats eller bete längre.