Fika med får - sommar!

En coronasäker sommaraktivitet för barn och vuxna som älskar djur

Stort tack till alla som besökte Fika med får under våren 2021 - över 200 personer besökte vårt fårhus i april och maj! Nu går fåren på sommarbete och då kan man hälsa på igen - ute på betet!

Kanske gör ni som många andra och håller er i Småland och Växjötrakten i sommar, men vill ändå hitta på något kul och coronasäkert att göra? Kanske har ni hälsat på gårdens djur förut, eller har ni kanske hamnat här för första gången? Det spelar egentligen ingen roll; Fika med får sommar passar hela familjen, både barn och vuxna, och genomförs utomhus i små grupper och stora möjligheter att hålla avstånd.

Information in english and online booking, click here!

Vad får man göra när man bokar Fika med får? 
I konceptet ingår en enklare fika och en 1,5 timmes mys, gos och lek med våra busiga lamm ute på betet. Vi tar emot en liten grupp i taget (vi följer Folkhälsomyndighetens restriktioner och följer också utvecklingen under våren). Vi tar endast emot förbokade besök.

Vad kostar det?
Fika med får sommar kostar 190 kr/person för alla över 1 år.
I priset ingår en fikapåse samt ett avbokningsskydd á 30 kr. 

OBS! Medtag egen filt att sitta på! Har man svårt att sitta på marken går det bra att ta med enklare picknickstol eller liknande. Tänk dock på att vi kommer att promenera ca 300 m ut i hagen.

Varför ett avbokningsskydd?
En förkylning kan komma plötsligt! Som läget är nu under coronapandemin vill vi att alla som besöker oss är friska och därför erbjuder vi ett generöst avbokningsskydd för bara 30 kr/person - så att du kan vara trygg med att avboka/omboka även in i sista stund! Med avbokningsskydd kan du avboka fram till kl 08.00 samma dag och få tillbaka bokningsavgiften á 160 kr inom en vecka.

Vilka tider kan man boka?
Fika med Får går att boka måndag-söndag från och med lördag 5 juni
Välj mellan kl 10.00-11.30 alt 13.00-14.30
 

Hur bokar man?
Boka er fika genom att mejla oss på info@rinkabygard.se. Ange vilken dag och tid ni vill komma och hur många ni är. Vänligen uppge även barn under 1 år för att vi enklare ska kunna planera grupperna! Uppge också eventuella matallergier. 

Vad innehåller fikapåsen?
Fikapåsen innehåller en smörgås och en liten kaka + dryck!

Hur många kan man vara samtidigt?
I skrivande stund (28 april 2021) följer vi Folkhälsomyndighetens råd och tar grupper om max 7 personer. OBS - även små barn och bebisar räknas som personer. 

Kan man boka ett eget tillfälle/enskild fika?
Ja det går fint! Det kostar 1 400 kr oavsett antal i sällskapet, men kom ihåg att man kan max vara 7 personer. Avbokningsskydd ingår. 

Hur betalar man?
När ni har bokat kommer ni få en bekräftelse med betalningsinstruktioner, betalning sker via Swish och på förhand för att minska risken för trängsel och köer. 

Kan vi köpa med oss produkter hem?
Ja, man får gärna köpa med sig produkter hem och vi blir väldigt glada om ni bokar även dessa på förhand! Följande finns hemma:

  • Griskött från gården: tjock grillkorv, smal grillkorv, prinskorv, isterband
  • Fårkött från gården: smal grillkorv, falukorv med mera (fullständig lista kommer!)
  • Äppelmust på bag-in-box

Vad ska vi tänka på?

  • Det är förstås oerhört viktigt att ni bara kommer om alla i ert sällskap är fullt friska! Måste ni ställa in kan ni meddela oss det på telefonnr 0730921316. 
  • Medtag egen picknickfilt att sitta på.
  • Vi ber er att vara extra noga med att komma den tid som ni har bokat, inte till exempel 30 minuter tidigare eller 15 minuter senare, detta för att minska risken för köer och trängsel. 
  • Oömma kläder och skor är ett hett tips! På både stora och små.

Vid dåligt väder kommer vi att genomföra fikan inne i fårhuset istället.