Bröllop

Eftersom varje bröllop är en stor dag för de som gifter sig, vill vi inte göra det halvhjärtat. Därför släpper vi bara ett exklusivt antal datum varje säsong, vilket gör det möjligt för oss att lägga ner hela vår själ i varje bröllop.

Vanliga frågor

Vad kostar det att gifta sig på Rinkaby Gård?
Vi får ofta frågan om vad det kostar att ha bröllop på Rinkaby Gård. Det vi fakturerar är lokalhyra samt kostnad för mat och dryck.  Lokalhyran är en fast summa som betalas i förskott, storleken på summan beror på vilket lokalpaket man vill boka samt under vilken tid på året. Matkostnaden sätts utifrån vilken meny brudparet har bestämt och det är en fast summa per person, som betalas i efterskott.  Dryckeskostnaden sätts utifrån hur mycket dryck som har gått åt under kvällen, det är alltså svårt att på förhand lämna besked om exakt vad drycken kommer att gå på. Till skillnad från många andra ställen har vi inte fasta dryckespaket, däremot har vi en dryckeslista som man väljer drycken utifrån.

Kan man hyra enbart lokalen, och ta med sig egen mat och dryck?
Nej - all mat, dryck och personal går alltid via oss. 

Det datum som vi har tänkt oss finns inte med i listan över datum som finns på hemsidan, varför inte?
Vi släpper bara ett visst antal datum varje år, helt enkelt för att vi vill ge varje brudpar precis så mycket omtanke och tid som de behöver. Är datumet inte med i listan går det inte att boka. 

Vilka "inventarier" ingår?
Vi har bord och bänkar till middagsdukningen (man får gärna hyra in stolar från en extern firma om man vill, tyvärr har vi inte stolar idag) och man kan hyra till linnedukar och linneservetter om man inte vill ta med egna. Vi har vaser om man vill låna det, samt allt porslin som behövs. 

Kan vi komma med egna önskemål om meny?
Det får ni jättegärna göra!

Vi har några gäster som äter specialkost, går det att ordna?
Jajamän, inga problem. 

Hur länge får vi vara i lokalen?
Kl 02.00 stänger baren och då ska också eventuell musik tystna, sista gästen ska ha lämnat lokalen kl 02.30.

Finns det ljudanläggning, projektor etc?
Ja, vi har en ljudanläggning nere på dansgolvet samt en ljudanläggning uppe på Matloftet. Uppe på Matloftet finns också två trådlösa mikrofoner samt projekt med duk. 

Går det att värma upp logen?
Jajamän, kyla är inget problem!

Vi har en gäst som sitter i rullstol, funkar det?
Tyvärr har vi både höga trösklar och knepiga trappor inne på logen som gör det svårt för en person som sitter i rullstol. Vi har ingen hiss eller lift. 

Kan vi ha vår vigsel inne på logen?
Nej, vi tackar nej till att ha vigslar inne på logen eftersom det är svårt att lösa logistiken runtomkring. 

Preliminärboka

Det är möjligt att preliminärboka ett datum i en (1) månad framåt. Görs prelbokningen till exempel den den 1/4 är den gilitg fram till den 1/5. Det som behövs för att göra en prelbokning är två namn, två mejladresser samt ett telefonnummer. Det går att ställa sig på kö på ett datum som redan är prelbokat.

Visning

Välkommen att kontakta oss för visning! Vi tar bara emot förbokade visningar.

Bra att veta

  • Plats för 140 sittande gäster.
  • Dansgolv & bar i samma våningsplan.
  • Möjlighet till vigsel på gården.
  • Vi lagar all mat från grunden i vårt eget kök.

Våra samarbetspartners

Vi kan med varm hand rekommendera tårtmakerskan Therese som driver Bakhaket, Smålands bästa florist Nina på Ninas Björkelund, vår fantastiska favoritfotograf Linda Himsel på Himsel Photography samt de flitiga medarbetarna på Trefemtvå som hyr ut allt från tält till kandelabrar. HÄR hittar du en bröllopsanpassad broschyr från dem. 

Bilder från bröllop och fest