Bröllop

Eftersom varje bröllop är en stor dag för de som gifter sig, vill vi inte göra det halvhjärtat. Därför släpper vi bara ett exklusivt antal datum varje säsong, vilket gör det möjligt för oss att lägga ner hela vår själ i varje bröllop.

Bokningsbara datum

2019
Bokningsbara datum**
9 mars
23 mars
6 april
20 april
4 maj
18 maj prelbokat
1 juni prelbokat
15 juni bokat
27 juli prelbokat
10 augusti prelbokat
24 augusti prelbokat
7 september
21 september
5 oktober
19 oktober
2 november
16 november
30 november

**Notera att datumen kan vara preliminärbokade även om de inte är markerade i listan. Vänligen kontakta oss för dagsaktuell information om lediga datum!

Preliminärboka

Det är möjligt att preliminärboka ett datum i en (1) månad framåt. Görs prelbokningen till exempel den den 1/4 är den gilitg fram till den 1/5. Det som behövs för att göra en prelbokning är två namn, två mejladresser samt ett telefonnummer. Det går att ställa sig på kö på ett datum som redan är prelbokat.

Visning

Välkommen att kontakta oss för visning! Vi tar bara emot förbokade visningar.

Vad kostar det?

Vi får ofta frågan om vad det kostar att ha bröllop på Rinkaby Gård. Det vi fakturerar är lokalhyra samt kostnad för mat och dryck.

Lokalhyran är en fast summa som betalas i förskott, storleken på summan beror på vilket lokalpaket man vill boka samt under vilken tid på året.

Matkostnaden sätts utifrån vilken meny brudparet har bestämt och det är en fast summa per person, som betalas i efterskott.

Dryckeskostnaden sätts utifrån hur mycket dryck som har gått åt under kvällen, det är alltså svårt att på förhand lämna besked om exakt vad drycken kommer att gå på. Till skillnad från många andra ställen har vi inte fasta dryckespaket.

Bra att veta

  • Plats för 140 sittande gäster.
  • Dansgolv & bar i samma våningsplan.
  • Möjlighet till vigsel på gården.
  • Vi lagar all mat från grunden i vårt eget kök.

Priser 2019

Lokalhyra 2019
Priserna gäller under perioden 2019-01-01 tom 2019-12-31 och är angivna inklusive moms. Utöver lokalhyran tillkommer kostnad för mat och dryck.

Definition av högsäsong (H) respektive lågsäsong (L)

Högsäsong:
Helger under maj - oktober samt helgdagar (tex nationaldagen 6 juni) året om

Lågsäsong:
Vardagar året om samt helger under perioden november - april

Stora lokalpaketet
Tillgång till hela lokalen
fredag 10.00 – 18.00*
lördag 09.00 – 02.30
söndag 13.00 – 17.00**
H: 15 000 kr / L: 10 000 kr

*endast för iordningställande & dekoration. Ankomst till lokalen vid överenskommen tid. Under högsäsong är lokalen inte uppvärmd.
**endast för upphämtning av dekorationer mm. Ankomst till lokalen vid överenskommen tid. Under högsäsong är lokalen inte uppvärmd.

Lilla lokalpaketet
Tillgång till hela lokalen
lördag 09.00 – 02.30
H: 8 000 kr / L: 6 000 kr

Minipaketet endast bokningsbart under lågsäsong
Tillgång till hela lokalen oberoende av veckodag
Kl 08.00 - 14.00
alt
kl 16.00 - 22.00
L: 2 000 kr

Våra fullständiga bokningsdokument för 2019 hittar du HÄR.

Mat
Du hittar våra menyer HÄR. Man är varmt välkommen med egna förslag också!

Dryck
All dryck, såväl alkoholhaltig som alkoholfri, går via Rinkaby Gård. Du hittar vår dryckeslista HÄR. Där finns också en beskrivning av ungefär hur mycket dryck som går åt. 



Våra samarbetspartners

Vi kan med varm hand rekommendera tårtmakerskan Therese som driver Bakhaket, Smålands bästa florist Nina på Ninas Björkelund, vår fantastiska favoritfotograf Linda Himsel på Himsel Photography samt de flitiga medarbetarna på Trefemtvå som hyr ut allt från tält till kandelabrar. HÄR hittar du en bröllopsanpassad broschyr från dem.