Skolbesök

Har dina barn någonsin klappat ett får? En gris? En höna? Hos oss på Rinkaby Gård kan de göra just det – boka in ett skolbesök!

599 kr

Med jämna mellanrum tar vi emot skolklasser, allt ifrån lågstadie till gymnasium, som vill hälsa på djuren och samtidigt lära sig mer om hur djuren lever och hur det fungerar på en gård. Vi tar emot vid alla besök och guidar på gården, och svarar på frågor såklart!

Guidningen tar ca 1-1,5 timme, beroende på gruppens storlek och hur många frågor de har. Större delen av guidningen sker utomhus, så det kan vara bra att tänka på ordentliga kläder. Om man vill gå in i hagarna, vilket de flesta vill, bör man också tänka på att ha skor som är anpassade för det (de kan bli smutsiga). Gården ligger 9 km från Växjö Stortorg, så från mellanstadiet och uppåt brukar eleverna orka cykla ut till gården (beroende på var skolan ligger).

Det finns möjlighet att förlänga besöket genom att på egen hand hålla i lekar & aktiviteter på våra gräsmattor. Självklart har alla våra besökare tillgång till toalett, och vill man nyttja logen för att till exempel kunna sitta och fika tar vi ut en liten lokalhyra.

Bra att veta

  • Det går att boka skolbesök både på hösten och på våren, men det är såklart roligaste framåt maj-juni när vi har små lamm och kultingar!
  • Vi bokar in skolbesök måndagar, tisdagar, onsdagar & torsdagar. Vi tar enbart emot en skola i taget, men kan ta emot flera klasser från samma skola samtidigt. 
  • Oavsett besökets längd så tar vi ut en avgift om 599 kr inkl moms. 
  • Alla skolbesök måste förbokas. Vi undanber oss spontana skolbesök eftersom vi inte alltid har möjlighet att ställa upp med guidning, och dessutom inte kan garantera att djuren befinner sig i närheten av gården.