Återbruksodling med barn

Återbruksodla, ett enkelt och roligt sätt att odla tillsammans med barn!

Barn som växer upp idag har en fantastisk inställning till miljö och klimat och för dagens tioåringar är det självklart att källsortera och att inte köpa plastprodukter i onödan - den viljan ska vi såklart ta vara på. Återbruksodling innebär att man inte behöver sprillans nya odlingstråg, pluggbrätten och dyra växthus i glas; allt man behöver för att komma igång med sin odling finns redan hemma. Vi visar vad och hur!

Återbruksodling är en rolig och inspirerande trädgårdsaktivitet för dig och ditt barn (eller barnbarn, eller brorsbarn, eller kompisbarn, osv) där fokus ligger på att odling ska vara enkelt och kul att göra ihop!

Förutom att testa på olika sätt att odla enkelt, kommer vi också smaka och känna på det som växer i vår köksträdgård. Hur smakar en gul morot? Eller en randig rödbeta? Vem vet, det kanske är det absolut godaste som ditt barn någonsin har smakat? I den egna köksträdgården, oavsett om den är stor eller liten, finns det plats för många fler spännande sorter än vad som ryms i diskarna i affären. Och allt som man odlar själv är godare än det man köper, det vet ju varenda kotte!

Alla barn (och vuxna) får med sig några sådder hem, att vårda ömt och förhoppningsvis ha stor glädje av även efter besöket här hos oss. 

Datum: 23 juni kl 09.00 - 11.00

Pris: 399 kr för en vuxen och ett barn, 149 kr för ett extra barn
Barnen bör vara mellan 8 - 12 år gamla för att ha glädje av aktiviteten!

Sista anmälningsdatum:  15 juni 2020

I priset ingår fika. Vänligen anmäl eventuell specialkost när ni anmäler er! 

Anmälan görs till info@rinkabygard.se. Det går utmärkt att boka en plats åt en förälder, ett syskon eller en vän: vilken fin present!

Kursen kommer att hållas utomhus i vår köksträdgård så vi rekommenderar kläder (och skor) efter väder. Glöm inte handskar!